اسکن مغز با دستگاه گاماکمرا (اسپکت) روشی تشخیصی و از اسکنهای کاربردی در پزشکی هسته ای است که برای اندازه گیری جریان خون در مغز و اختلالات ناشی از عملکرد و متابولیسم مغز مورد استفاده قرار میگیرد، با توجه به ماهیت پزشکی هسته ای با استفاده از این اسکن میتوان الگوهای عملکردی در مغز را مورد مطالعه قرار داد. اسکن مغز در بررسی بیماریهای مرتبط به بافت مغز مورد استفاده قرار میگیرد از جمله آلزایمر، صرع، تشخیص سکته مغزی، ترومای مغزی و غیره مورد استفاده قرار میگردد. در اسکن مغز با استفاده از دستگاه اسپکت تصاویر به صورت دو بعدی و سه بعدی قابل رویت خواهند بود.
اسکن مغز در اکثر موارد به روش تصویربرداری اسپکت انجام میشود، با این حال در اسکن مغز و در صورت نیاز از محل ضایعه نیز به صورت موضعی (SPOT) تصویربرداری صورت میگیرد.
1- انجام این اسکن در خانمهای باردار با نظر پزشک معالج یا پزشک بخش صورت میگیرد، لذا علی رغم این موضوع بهتر است بیماران خانم در صورت باردار بودن مسئول پذیرش را در جریان بگذارند.
2- بهتر است شخص بیمار 20-30 دقیقه قبل از انجام تزریق، در اتاقی آرام استراحت نموده و سپس جهت تزریق فراخوانده شود.
3- هنگام مراجعه یا در روز اسکن بیمار بایستی تمامی مدارک پزشکی مرتبط قبلی (در صورت موجود بودن) شامل تصاویر سی تی اسکن، ام آر آی، گزارشهای بررسی مربوط به خود و خلاصه پرونده (در صورت بستری بودن) را به همراه خود داشته باشد.
4- وجود یک نفر همراه برای بیماران مسن، کودکان، افراد معلول و کم توان ذهنی و بیماران بدحال الزامی میباشد، لذا از آوردن همراه بیش از یک نفر در روز اسکن خودداری نمایید. از به همراه داشتن کودکان و بانوان باردار اکیدا خودداری گردد.
5- لازم نیست بیمار در روز اسکن ناشتا باشد.
6- لیست کلیه داروهایی که توسط بیمار مصرف میشود را بیمار یا همراه او بایستی در روز اخذ نوبت و پذیرش به همراه خود داشته باشد.
1- پس از پذیرش بیمار توسط مرکز پزشکی هسته ای و بخش پذیرش و تعیین زمان اسکن، بیمار به اتاق انتظار هدایت شده تا زمان تزریق رادیو دارو به بیمار مشخص شود.
2- بیمار بعد از مدتی (بسته به شرایط مرکز و آماده بودن دارو جهت تزریق) توسط تکنسین مربوطه به اتاق تزریق (Hot-Lab) جهت گرفتن شرح حال و مشورت با متخصص پزشکی هسته ای فراخوانده میشود و سپس به بیمار رادیودارو تزریق میشود.
3- تزریق در این اسکن وریدی میباشد و داروی مورد استفاده در مغز جذب میشود، در این اسکن لازم است بیمار به مدت حداقل 30-45 دقیقه در سالن یا اتاق انتظار بعد از تزریق منتظر بماند (بهتر است اتاق انتظار کاملا آرام و با نور کم باشد) تا جهت اسکن توسط کارشناسان دستگاه اسپکت فراخوانده شود.
1- 45 دقیقه بعد از تزریق رادیودارو، تصویربرداری از مغز شروع میشود، سپری شدن این زمان برای رسیدن به کیفیت بهتر تصاویر لازم است.
1- بیماران پس از اتمام اسکن استخوان باید تا 24 ساعت از نزدیک شدن به کودکان زیر 12 سال، خانمهای باردار و پرسنل بخش خودداری کنند و حداقل 2 متر فاصله خود را حفظ کنند.
2- به هنگام استفاده از سرویسهای بهداشتی جهت شستشو از آب فراوان استفاده نمایند.
3- مادران شیرده به مدت 24 ساعت شیر خود را دوشیده و دور بریزند.
زمان تقریبی اسکن مغز به روش اسپکت حدود 45 دقیقه در حالت نرمال و با دستگاه دو دتکتور طول خواهد کشید، که با توجه به احتساب کلیه زمانها مانند جذب رادیودارو در بدن بیمار و غیره حضور بیمار در مرکز برای اسکن مغز بین 2-4 ساعت طول خواهد کشید. لذا بیمار و همراهش باید برای اسکن مغز این آمادگی را از قبل در نظر بگیرند.
زمان تقریبی جهت تحویل جواب اسکن به مرکز و اتمام کلیه مراحل اسکن بستگی دارد، در مورد اسکن مغز جواب بین 1-3 روز پس از اتمام اسکن آماده خواهد شد که این زمان در بعضی از مراکز به صورت روزانه نیز قابل ارائه میباشد.
وبسایت تخصصی اسکن طب برای راحتی بیماران جهت اخذ نوبت اسکنهای پزشکی و تصویربرداری پزشکی پنلی راه اندازی نموده است تا بیماران به راحتی تاریخ اسکن و مرکز تصویربرداری پزشکی خود را انتخاب نماید. که از طریق لینک زیر میتوانید نوبت اسکن ، نوع اسکن ، شهر مورد نظر جهت اسکن و تاریخ و ساعت اسکن خود را انتخاب نمایید.
استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است. کلیه حقوق این سایت متعلق به اسکن طب میباشد.
tlovertonet
ژوئن 26, 2024 at 3:40 ب.ظso much excellent info on here, : D.