ام آر آی مچ پا ( Ankle MRI ) چیست؟

ام آر آی مچ پا یکی دیگر از اسکنهای شایع تصویربرداری پزشکی با ام آر آی است. در این اسکن به بررسی مچ پا ، پاشنه پا تاندون پا ، انگشتهای پا و بقیه قسمتهای دیگر پا میپردازد.

پیچ خوردگی مچ پا اغلب می تواند منجر به پیچ خوردگی رباط های پشتیبان موجد در مچ پا شود. اکثر آسیب ها معمولا منجر به یک رگ به رگ شدن خفیف می شوند و در نتیجه تشخیص آنها بدون کمک تصویربرداری آسان است و به خودی خود بهبود می یابد.

با یخ ، استراحت و توانبخشی ، پیچ خوردگی مچ پا معمولاً به طور طبیعی بهبود می یابد. با این حال ، اگر پیچ خوردگی از شدت بیشتری برخوردار باشد، ممکن است لازم باشد ارزیابی بیشتری از طریق تصویربرداری پزشکی انجام شود تا شکستگی ها و آسیب های غضروفی ممکن را شناسایی کند. اگرچه که می توان از سونوگرافی برای تشخیص آسیب های رباط مچ پا استفاده کرد، با این حال سونوگرافی به تنهایی قادر نیست تا آسیب های غضروف و مفصل و همچنین بسیاری از شکستگی ها در مچ پا را مشخص کند. از این رو پزشک ها معمولا درخواست انجام MRI مچ پا را دارند.

برخی از این آسیب ها را می توان در شکل های زیر مشاهده کرد:

1. آسیب تاندون آشیل

MRI مچ پا پارگی کامل تاندون آشیل (پیکان) را نشان می دهد.

ام آر آی مچ پا

2. شکستگی یا موبرداشتن پاشنه پا

MRI مچ پا شکستگی تنشی (پیکان) استخوان استخوان پاشنه (استخوان پاشنه پا) را نشان می دهد.

ام آر آی مچ پا

نحوه انجام MRI مچ پا

در اتاق اسکن از شما خواسته می شود که به پشت روی تخت MRI دراز بکشید. یک کویل MRI دور مچ پای آسیب دیده قرار می گیرد که به عنوان آنتن عمل می کند. اسکن ام آر آی مچ پا تنها روی پای شما انجام می شود و سر شما به داخل تونل (گنتری) MRI نمی رود. در شکل زیر می توانید نحوه قرارگیری مچ پا در کویل MRI را مشاهده کنید.

کویل مچ پا ام آر آی

لباس شما بایستی عاری از هرگونه لوازم فلزی باشد. پیشنهاد ما این است که یک شلوار بسیار راحت بپوشید یا در زیر شلوار خود یک لباس مناسب داشته باشید تا برای راحتی در حین اسکن شلوار خود را در بیاورید. به هیچ عنوان کفش تنگ نپوشید و در صورت لزوم از دمپایی استفاده کنید. انجام اسکن MRI مچ پا نیاز به هیچ گونه پرهیز غذایی ندارد. انجام اسکن MRI مچ پا معمولا 15 تا 20 دقیقه طول می کشد. نتایج اسکن از طریق پزشک مرکز تصویربرداری MRI برای پزشک شما گزارش می شود.

آمادگی های بیمار جهت انجام اسکن ام آر آی :

  • برای کلیه اسکنهای ام آر آی بایستی از بیمار رضایت کتبی و آگاهانه گرفته شود. اسکن ام آر آی مچ پا نیز از این قانون مستثنی نیست.
  • در انجام اسکن ام آر آی مچ پا از بیمار درخواست میگردد تا لباس خود را درآورده و از گان ( لباس مخصوص برای تصویربرداری و بیمارستانی ) استفاده کند.
  • در اسکن ام آر آی از بیمار خواسته میشود کلیه لوازم فلزی همراه خود مانند سکه ، کلید ، موبایل ، کلیه کارتهای بانکی و غیره را کنار گذاشته و داخل اتاق اسکن ام آر آی نیاورد.
  • از بیمار خواسته میشود از هدفون یا چوب پنبه ای برای جلوگیری از صداهای مزاحم دستگاه ام آر آی استفاده کند که در صورت استفاده از هدفون موسیقی ملایم پخش خواهد شد.
  • برای بیماران کلاستروفوبیک بهتر است یک همراه بیاید. در صورت ترس بیش از حد بیمار از فضای بسته بهتر است اسکن ام آر آی با دستگاه ام آر آی باز ( Permanent MRI- Open MRI ) صورت گیرد. اگر چه این موضوع برای اسکن ام آر آی مچ پا خیلی کمتر رخ خواهد داد.
  • در اکثر مراکز تصویربرداری از وزن بیمار سوال خواهد شد، که در صورت وجود بیمار با وزن بالا ممکن است از پذیرش بیمار امتناع گردد که در این صورت مراکز تصویربرداری بدون محدودیت وزن وجود دارند که جهت اسکن معرفی میشوند، اکثر این مراکز از ام آر آی باز برای انجام اسکن استفاده میکنند.
  • به بیماران نحوه انجام اسکن MRI مچ پا توضیح داده خواهد شد.
  • بیمار بایستی در طول اسکن و حین تصویربرداری عضو مورد نظر برای تصویربرداری را ثابت نگه دارد.

⦁ دریافت نوبت اسکن:

وبسایت تخصصی اسکن طب برای راحتی بیماران جهت اخذ نوبت اسکنهای پزشکی و تصویربرداری پزشکی پنلی راه اندازی نموده است تا بیماران به راحتی تاریخ اسکن و مرکز تصویربرداری پزشکی خود را انتخاب نماید. که از طریق لینک زیر میتوانید نوبت اسکن  ، نوع اسکن ، شهر مورد نظر جهت اسکن و تاریخ و ساعت اسکن خود را انتخاب نمایید.

جهت دریافت نوبت اسکن ام آر آی مچ پا از طریق وب سایت تخصصی اسکن طب میتوانید به لینک دریافت نوبت اینترنتی مراجعه کنید.

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment