نسخه الکترونیک

نسخه الکترونیک

بر اساس بخشنامه های اعلام شده توسط وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، اجباری شدن نسخه الکترونیکی در تمام مراکز تشخیصی و درمانی کشور تا آبان ماه سال 1400 اجباری شده است و از این تاریخ به بعد هیچ نسخه غیرالکترونیکی در کشور پذیرش نخواهد شد و اگر نسخه الکترونیکی نباشد هزینه درمان نیز به مطب ها، مراکز تصویربرداری پزشکی و کلیه مراکزی که خدمات درمانی ارائه میدهند داده نخواهد شد.

همچنین تغییر قیمت و افزایش تعرفه های پزشکی در کلیه مراکز درمانی نیازمند نسخه نویسی الکترونیکی می‌باشد از این رو می بایست پزشکان نسبت به فعال سازی نسخه آنلاین خود اقدامات لازم را انجام دهند.

نسخه الکترونیک برای تصویربرداری پزشکی چیست
نسخه الکترونیک برای تصویربرداری پزشکی چیست

نسخه الکترونیک برای تصویربرداری پزشکی چیست؟

وجود دفترچه های کاغذی بیمه در دست مردم تا سال های قبل یک امر ضروری برای گرفتن وقت تصویربرداری به حساب می آمد. یعنی روندکار به این صورت بود که پزشک شما اسکن ام آر آی یا سی تی یا هر اسکن دیگری را بنا به تشخیص خود در دفترچه بیمه می نوشت و بیمار از طریق این نسخه کاغذی می توانست نوبت اسکن تحت پوشش بیمه بگیرد.

اما در سال جاری دولت طبق بخشنامه ای اعلام کرد که، از آبان ماه 1400 به بعد به جای نسخه های کاغذی، نسخه الکترونیکی در تمام مراکز تشخیصی و درمانی کشور اجباری خواهد شد و از این تاریخ به بعد هیچ نسخه غیرالکترونیکی (یا همان کاغذی) در این مراکز قابل پذیرش نخواهد بود و اگر نسخه الکترونیکی نباشد هزینه اسکن ها به مراکز تصویربرداری پزشکی داده نخواهد شد.

پس نکته ای که واضح است این است که دفتر چه های کاغذی شما برای انجام اسکن پزشکی دیگر کارایی ندارد. اما نکته ای که قدری ناپیداست این است که اگر قرار باشد دفترچه های کاغذی نباشند چگونه از مراکز نوبت گرفت و یا می توان هزینه بیمه را دریافت کرد. پاسخ این سوال چیزی نیست جز نسخه الکترونیک. اما این نسخه الکترونیک جدید چیست و چه کارایی دارد؟

در این روش جدید، مسئولیت ثبت و صدور نسخه الکتزونیکی بر عهده پزشک یا حداقل می توان گفت بر عهده بخش درمانی است. یعنی قبلا شما دفتر چه تان را روی میز پزشک می گذاشتید و پزشک نیاز های در مانی و تشخیصی شما را جهت انجام اسکن یا تجویز دارو در آن یادداشت می کرد، مهر میزد و تحویل شما می داد.

اما امروزه پزشک می بایست ابتدا در سامانه ثبت نام نسخه الکترونیک بیمه سلامت و بیمه تامین اجتماعی ، ثبت نام کند و پس از آن برای نوشتن نسخه الکترونیکی آنلاین، از سامانه های نسخه نویسی استفاده نماید. پزشک ابتدا کد ملی بیمار را در سیستم ثبت می‌کند، سپس سیستم اطلاعات بیمه ای که آیا فرد تحت پوشش بیمه می باشد و چه بیمه ای دارد را نشان می دهد، همچنین پرونده سلامت الکترونیک بیمار نیز به پزشک نشان داده خواهد شد.

شما با این ثبت نسخه الکترونیک دیگر می توانید با استفاده از کد ملی خود از هر مرکز تصویربرداری در اسکن طب، نوبت تصویربرداری پزشکی رزرو کنید.

اما حتما به این نکته توجه داشته باشید که نسخه الکترونیک شما توسط پزشک یا کارمندان مرکز ثبت شود. زیرا بعضا پیش می آید که این نسخه الکترونیک به طور سهوی و یا حتی عمدی در سامانه بارگذاری نشده باشد و بیمار پس از انجام اسکن متوجه شود که بیمه هزینه اسکن او را پرداخت نمی نماید.
البته اگر شما از طریق اسکن طب نوبت تصویربرداری دریافت کنید، کارشناسان مراکز طرف قرارداد با اسکن طب به طور کامل راهنمایی لازم جهت رفع موانع دریافت حق بیمه را به شما ارائه خواهند داد.

پس اگر به دنبال دریافت نوبت تصویربرداری پزشکی به صورت کاملا رایگان و از نزدیکترین مرکز به محل خود هستید از طریق لینک دریافت نوبت اسکن به در این صفحه بدون دغدغه اقدام نمایید.

لینک دانلود سوالات پرتکرار در مورد نسخه الکترونیک

 

  • No comments yet.
  • Add a comment