دستگاه های ام ار آی فیلیپس را بهتر بشناسیم
Philips Medical Systems از اوایل دهه 1980 به عنوان ارائه دهنده سیستم های اشعه ایکس و سونوگرافی در زمینه تصویربرداری فعالیت داشته است. در اواسط دهه 1980 ، این شرکت به تولید کننده MRI تبدیل شد و دستگاه MRI 1.5T خود را به نام پروتون تولید کرد. در سال 2001 ، شرکت فیلیپس اقدام به خریداری شرکت تصویربرداری پزشکی مارکونی (به طور رسمی Picker International) نمود. شرکت مارکونی، یک تولید کننده با سابقه در زمینه های مختلف تجهیزات تصویربرداری پزشکی از جمله X-ray ، دستگاه های پزشکی هسته ای ، فلوروسکوپی ، سونوگرافی ، CT و MRI بود. پس از این اقدام، فیلیپس در زمینه فناوری دستگاه MRI پیشرفت قابل توجهی داشته است.
ما در این مقاله قصد داریم تا به بررسی روند پیشرفت دستگاه های ام آر ای فیلیپس در طول این چند سال بپردازیم. برای این کار، ما لیستی از مدل های دستگاه های MRI فیلیپس را که در بازار جهانی و بازار ایران شناخته شده اند را بررسی خواهیم کرد. در ابتدا اجازه دهید تا آخرین تکنولوژی به بازار عرضه شده کمپانی فیلیپس را به شما معرفی کنیم.
پیشرفته ترین دستگاه MRI فیلیپس 2019
در کنفرانس انجمن رادیولوژی سال 2018 آمریکای شمالی (RSNA) ، فیلیپس دستگاه MRI جدید 3 تسلای Ingenia Elition را معرفی کرد. همچنین اولین دستگاه 1.5 تسلا Ambition را که یک MRI بدون نیاز به تزریق هلیوم است را در این سال معرفی نمود. این سیستم با نام تجاری BlueSeal در بازار شناخته شده است.
این دستگاه بطور چشمگیری استفاده از هلیوم مایع را به صفر نزدیک کرده است. در حالی که یک دستگاه ام ار ای معمولی می بایستی از 1500 تا 2000 لیتر هلیوم مایع استفاده کند تا آن را به یک مگنت سوپر کانداکتیو تبدیل کند. فیلیپس BlueSeal تنها از هفت 7 لیتر هلیوم مایع در مگنت خود استفاده می کند. این کاهش چشمگیر استفاده از هلیوم دارای سه ویژگی منحصر به فرد است:
1- شما می توانید به راحتی میدان مغناطیسی دستگاه را خاموش کنید! این یک ویژگی فوق العاده است. در ام ار ای های قدیمی تر زمانی که یک قطعه فلزی به مگنت دستگاه می چسبید یا زمانی که نیاز به جابجایی دستگاه بود می بایستی دستگاه را به اصلاح ramp down کرد (این کار همان تخلیه میدان مغناطیسی دستگاه است). برای این کار مقدار قابل توجهی هلیوم از بین می رفت و همچنین این کار تنها توسط متخصصان و با هزینه های گزافی انجام می گرفت. اما در این دستگاه، دیگر نیازی به صرف این هزینه ها نیست.
2- برای قرارگیری و نصب سیستم نیازی به لوله تهویه نیست. این قسمت هزینه های زیادی برای نصب دستگاه MRI دارد.
3- با کاهش مایع هلیوم در مگنت دستگاه، دستگاه BlueSeal تقریباً یک تن سبک تر از دستگاه های MRI معمولی است.
دستگاه های ام ار آی قدیمی تر فیلیپس
دستگاه ام ار آی Philips Ingenia
در سال 2010، فیلیپس دستگاه های MRI Ingenia 1.5T, 3T را با فناوری dStream معرفی کرد. می توان گفت که مهمترین مشکل دستگاه های MRI همواره سطح پایین سیگنال به نویز و وجود نویز بر روی سیگنال های ارسالی و دریافتی در کویل ها و RF ها بوده است. با این حال ، با گذشت زمان ، تولیدکنندگان MRI با اضافه کردن المان هایی به کویل ها و کانالهای سیستم خود، نسبت سیگنال به نویز را ارتقا داده اند. در همین راستا و خیلی سریع، دستگاه های MRI از پیکربندی معمول 4 یا 8 کانال به 16 و حتی 32 کانال تبدیل شدند.
در طراحی جدید MRI فیلیپس در دستگاه Ingenia یک نوآوری خاص برای اولین بار پدید آمد. در این دستگاه، به جای ارسال سیگنال های آنالوگ در سیم های مسی، سیگنال های دیجیتال در فیبر نوری ارسال می شود. این بدان معنی است که در عین حالی که نویز سیگنال به شدت کاهش می یابد، سرعت انتقال داده به مراتب افزایش می یابد. پس در زمان پردازش کمتر، کیفیت تصویر خروجی بالاتری بدست می آید. شاید دلیل محبوبیت زیاد این دستگاه نیز در همین امر نهفته باشد.
از دیگر مزیت های دستگاه Ingenia می توان به معرفی کویل های دیجیتال و افزایش قطر گنتری اشاره نمود. برای بررسی بیشتر و مشاهده سایر دستگاه های ام ار آی کمپانی فیلیپس، اینجا را کلیک نمایید. در این قسمت می توانید لیست قطعات مختلف دستگاه ام ار آی Ingenia را بیابید.
دستگاه ام ار آی Philips Achieva
شاید بتوان گفت که دستگاه Achieva کمپانی فیلیپس محبوب ترین وپرفروش ترین دستگاه MRI این شرکت می باشد. در کشور خودمان نیز، این مدل دستگاه بیشترین فروش را داشته است. این دستگاه در بسیاری از مراکز تصویربردار ام ار آی کشور نصب شده و برای کاربران بسیار شناخته شده است.
همچنین، مدل Achieva را می توان به راحتی در بازار دستگاه های مستعمل یافت و از ارزش بالایی برخوردار است. اگرچه مگنت دستگاه آچیوا به اندازه سایر مدل ها کارآمد نیست (هر 3 سال یکبار به شارژ مجدد هلیوم احتیاج دارد) ، اما این دستگاه دارای زنجیره گرادیان بسیار قدرتمندی است.
علاوه بر این ، Achieva دارای دو مدل مختلف “A-Series” و “SE” می باشد. سری A تا حد زیادی رایج ترین نسخه است ، اما SE یک MRI جمع و جور و اقتصادی می باشد که می تواند از طریق PowerSave مصرف انرژی را تا 50٪ کاهش دهد.
Achieva قابل ارتقا به یک سیستم 32 کاناله است، اما این به روز رسانی به ندرت دیده می شود. مدل 8 کاناله رایج ترین تنظیمات است. علیرغم مستهلک شدن و یا قدیمی شدن این دستگاه ها، هنوز هم یکی از پر کاربردترین دستگاه های موجود در کشور ما می باشند. در اینجا می توانید لیست قطعات مختلف دستگاه ام ار آی Achieva را بیابید.